Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Audiobooki
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Multimedialna
(2)
Autor
Wierzba Paulina
(2)
Chojnowska Ilona (1982- )
(1)
Dudziak-Klempka Anna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Młodzież
(1)
Temat
Koty
(1)
Kucharstwo
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(1)
2 wyniki Filtruj
Audiobook
CD
W koszyku
Oto kot / Paulina Wierzba ; czyta Anna Dudziak-Klempka. - Piaseczno ; Poznań : Heraclon International - StoryBox.pl ; w porozumieniu z Wydawnictwem Albus, [2021]. - 1 płyta (CD-mp3) (44 min.) : digital, stereo ; 12 cm.
Audiobook o kotach – najbardziej niezwykłych istotach, z jakimi obcuje człowiek. Adresowany jest do młodego czytelnika ale nie pozostawi obojętnym również tego starszego. Zawiera interesujące informacje o kociej prehistorii, bliższych i dalszych kuzynach kota domowego, kocich rekordzistach oraz sekretach kociej anatomii, komunikacji czy osobowości. Podstawy kociologii podane są w formie zapadających w pamięć ciekawostek. Autorka przedstawia znanych i lubianych kocich wielbicieli i opowiada o leczniczych właściwościach kotów i ich magicznej mocy. Znajdziemy tu również polskie przysłowia, których kot jest bohaterem. Na końcu na cierpliwych czytelników czeka test, z którego każdy może się dowiedzieć, jakim byłby kotem, gdyby był kotem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Z.A./PN (1 egz.)
Audiobook
CD
W koszyku
Co jedzą ludzie? / Paulina Wierzba ; czyta Ilona Chojnowska. - [Piaseczno ; Poznań] : Heraclon International - StoryBox.pl ; w porozumieniu z Wydawnictwem Albus, [2021]. - 1 płyta (CD-mp3) (1 godz. 15 min.) : digital, stereo ; 12 cm.
Audiobook skierowany jest do dzieci i w całości poświęcony kulinarnym podróżom. Dowiemy się z niego, co jedzą ludzie, a jedzą… w zasadzie wszystko. Znajdziemy tu opis bardzo nietypowych, najdziwniejszych przysmaków, które oburzają, przerażają, nie mieszczą się po prostu w głowie, których sława, a raczej „niesława” przekroczyła wszystkie granice. Autorka przedstawia różnorodność kultur i zwyczajów nie tylko poprzez opisy wyszukanych dań – prezentuje też krótki poradnik savoir-vivre pozwalający poznać zasady zachowania przy stole w różnych kulturach. Opis każdej potrawy kończy się słowami „smacznego” lub „na zdrowie” w języku kraju, z którego pochodzi opisywana potrawa.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Z.A./PN (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej